Tribus Sagittariis 2018

Første runde i Tribus Sagittariis gikk av stabelen helga som var. Dette er en trefestivals turnering i historisk bueskyting. Det blir også avholdt en innledende konkurranse i henholdsvis Tønsberg og Hamar med den avsluttende finalen på Hamar.

Tønsberg Middelalderfestival 2. juni
Hamar Middelalderfestival 9. juni

Hamar Middelalderfestival Finale søndag 10. juni.

Hvem kan delta?
Alle som oppfyller utstyrskravene kan delta (se under). Alle konkurrerer i samme klasse uavhengig av alder og kjønn. Nedre alderesgrense er 10 år. Det stilles ikke krav om deltagelse i alle tre konkurransene for å delta.

Hvordan konkureres det?
Innledende runder
Deltagerne skyter tre piler hver fra tre forskjellige avstander. 7-14 og 21 meter. Blinken er tredelt i fargene gull, hvit og rød. Ved poenglikhet foretrekkes den som har flest treff fra lengst hold. Ved poenglikhet om 1.plass blir det shootout. Reglene gås mer inngående gjennom før konkurransen starter

Finalen
Finalen avgjøres med en utslags hattrick. Deltagerne skyter parvis. Målet er tre hatter, den første til å skyte ned sine tre vinner og går videre. Dette gjøres helt til en vinner er kåret.

Utstyrskrav
For å delta i Tribus Sagittariis må utstyret ditt møte følgende krav.
Buen – Må være en historisk bue i tre og naturmaterialer uten sikte eller pilhylle). Det tillates bruk av rytterbuer i moderne materialer, men de må ha et mest mulig historisk utseende.
Pilene - Skal være laget av naturmaterialer, plastnokker tillates ikke.
Antrekk – Det kreves historisk antrekk for å delta. Se på NL sine hjemmesider.
Påmelding: På stedet på de respektive festivaler i leiren til Norsk Langbuelag. Senest en time før konkurransen begynner.

Bli med på en videreutviklet bueskytterturnering med fart og moro. Her har vi kjønnslikestilling. (Egendameklasseertøveteoghørerikkehjemmeihistoriskbueskyting)Her er det besøkende på festivalen som står i fokus. Vær med å underhold publikum. Du får god hjelp av en energisk og høytropende herolder.

Flott Premie venter den som går seirende ut av denne turneringen.