Tribus Sagittariis

Hvem kan delta?
Alle som oppfyller utstyrskravene kan delta (se under). Alle konkurrerer i samme klasse uavhengig av alder og kjønn. Nedre aldersgrense er 10 år. Det stilles ikke krav om deltagelse i alle tre konkurransene for å delta.

Hvordan konkurreres det?
Innledende runder
Deltagerne skyter tre piler hver fra fire forskjellige avstander. 6m, 12m, 18m og 24m. Treffer man blinken gir det ett poeng, null for bom. Totalt oppnåelige poeng er 24. Ved poenglikhet foretrekkes den som har flest treff fra lengst hold. Ved poenglikhet om 1.plass blir det shootout.

Finalen
Finalen avgjøres med en utslags hattrick. Deltagerne skyter parvis. Målet er tre hatter, den første til å skyte ned sine tre vinner og går videre. Dette gjøres helt til en vinner er kåret.

Hvem kvalifiserer til finalen?
De to beste fra hver innledende konkurranse kvalifiseres automatisk til finalen.
I tillegg så er de de 6 beste sammenlagt (Toxophilite Trigeminus) fra alle 3 innledende rundene kvalifisert til finalen.

Utstyrskrav
For å delta i Tribus Sagittariis må utstyret ditt møte følgende krav.
Buen – Må være en historisk bue (dvs. en langbue eller en rytterbue uten sikte eller pilhylle).
Pilene - Skal være laget av naturmaterialer, plastnokker tillates ikke.
Antrekk - Du må stille i et historisk antrekk for å kunne delta i konkurransen. Det gjelder både innledende runder og finalen i borggården på Hamar.

PÃ¥melding
For å melde seg på Tribus Sagittariis kan man sende en epost til Bjørnar Hasle på: bjo.ronn@gmail.com . Husk å merke eposten: Tribus Sagittariis og hvilken turnering (dvs. hvilken by)
Påmeldinger må være sent senest tre dager før turneringen. Etter det kan man melde seg på frem til en halvtime før turneringen ved publikumsskytingen på de respektive festivalene. Deltagelse er gratis. Hver turnering tar inntil 24 skyttere.