Tribus Sagittariis

Alle som oppfyller utstyrskravene kan delta. Alle konkurrerer i samme klasse uavhengig av alder og kjønn. Nedre aldersgrense er 10 år. Det stilles ikke krav om deltagelse på alle tre festivalene for å delta, men finalen går som nevnt på Hamar.

Det konkurreres i en forenklet versjon av historisk runde i de innledende rundene hvor hver deltager skyter tre piler på 6, 12, 18 og 24 meter. Maks poengsum er 24. ved poenglikhet er det den som har flest poeng fra lengst hold som kommer øverst, med unntak av poenglikhet ved førsteplass hvor det blir shootout.

Finalen avgjøres med en slags hattrick - tre hatter og om å gjøre å skyte dem fortest mulig ned. Førstemann til å felle tre hatter vinner runden helt til det bare står en mann eller kvinne igjen.

De to beste fra hver innledende konkurranse kvalifiseres automatisk til finalen, i tillegg kommer de seks som har best sammenlagt poengsum fra de innledende rundene med til finalen.

Utstyrskravet følger norsk langbuelags regelverk og det er draktkrav i finalen.

For å melde deg på kan du sende e-post til Vibeke på vibe-lar@online.no, husk å merke e-posten med Tribus Sagittariis og hvilken by du melder deg på til. Du kan også melde deg på direkte på stedet, inntil en halv time før start - men merk at maks deltagerantall er 24.